Het expertisebureau werd opgestart in 1963 door ingenieur Willy Beel, naar aanleiding van een dodelijk ongeval van de Professor waarvoor hij in dienst was. Door de jaren heen gespecialiseerd in het analyseren van zware doorgaans dodelijke verkeers-, tram-, trein-, sportvliegtuigongevallen, evenals arbeidsongevallen, gasontploffingen en branden voornamelijk in opdracht van de Parketten Procureur des Konings of de Rechtbanken. In 1990 trad de zoon, ingenieur Guy Beel, in de voetsporen van zijn vader en wordt er collegiaal samengewerkt.

 

Op heden wordt er nog steeds in hoofdzaak gewerkt voor de diverse Parketten in Oost- en West-Vlaanderen en de diverse Politie- en Burgerlijke Rechtbanken in Vlaanderen. Daarnaast doen we ook specifieke technische opdrachten betreffende dezelfde materie voor privť, raadslieden, rechtsbijstands- en verzekeringsmaatschappijen. We hebben geen commerciŽle banden met ťťn of andere rechtsbijstands- en/of verzekeringsmaatschappij en werken dus als onafhankelijke deskundigen. Ons advies is steeds gebaseerd van de materiŽle vaststellingen, namelijk beschadigingsbeelden voertuigen en de diverse bandrij-, rem- en/of wringsporen op een plaats van een ongeval, voor de analyse en de reconstructie van een ongeval.

 

Door ons werden reeds meer dan duizend verkeersongevallen, diverse kettingbotsingen, honderden branden, diverse gasontploffingen, CO-intoxicaties, honderden arbeidsongevallen, ongevallen met trams en treinen, zweef- en sportvliegtuigen, helicopter, binnen- en zeeschepen, telescopische en torenkranen, liften, industriŽle processen, landbouw- en werfmachines onderzocht.

Verder kan er geput worden uit persoonlijke ervaring. Zo heeft Guy Beel naast een jaarlijke ervaring van zo'n 50.000 km met de wagen en zo'n 15.000 km met de motorfiets, tevens ervaring inzake het besturen en bedienen van vrachtwagens, bussen, landbouwvoertuigen, bobcats en graafmachines. Daarnaast heeft Guy race-ervaring op het circuit van Zolder waar hij gedurende 3 seizoenen deel nam aan uithoudingswedstrijden. Ook de techniek en de mechaniek verbergen weinig geheimen voor hem. Guy heeft drie een drietal voertuigen gerestaureerd en een aantal motoren geprepareerd.

 

Ir. Willy Beel

Burgerlijk Ingenieur RUG
Actief sedert 1963

Skiweg 3
B-9000 - Gent
tel 09 221 47 32
fax 09 221 16 77 

 

Ing. Guy Beel

Industrieel ingenieur BME
Garagewerkplaats
Veiligheidsingenieur niveau 1
Fotograaf
CO-expertise, opleiding Federale overheid
Gediplomeerd Gerechtsdeskundige RUG
Jaarlijks opgeleide PC-Crash geaccrediteerde sedert 1998
Studie voor Dr. L. Beaucourt over weekendongevallen in 1998
Docent OPAC aanvullende opleiding verkeersongevallen (Oost-Vlaamse-Politie-Academie)
Jaarlijkse gastdocent licentie Criminologie RUG-Gent

Boonstede 421
9031 Gent Baarle-Drongen
tel 09 345 01 65
fax 09 345 00 17

 

 

VERKEERSONGEVALLEN

 

TYPE VERKEERSONGEVALLEN

 

ARBEIDSONGEVALLEN

 

BRANDOORZAKEN

 

CO- & GASINTOXICATIE - GASONTPLOFFINGEN